Ugrás a tartalomra

Drámai meccs Portugáliában - A szerb válogatott csoportelsőként jutott ki a világbajnokságra

2021.11.14
22:39
2021.11.15
07:42
Forrás
Pannon RTV
Szerbia labdarúgó-válogatottja 2:1-re legyőzte Portugáliát a világbajnoki selejtezők utolsó fordulójában. A szerb csapat így csoportelsőként jutott ki a jövő évi katari világbajnokságra.

A szerb válogatott szempontjából rosszul kezdődött a mérkőzés. A hazai pályán játszó portugálok egy védelmi hibát kihasználva már a második percben megszerezték a vezetést. A gól azonban nem vette el Dragan Stojković játékosainak a kedvét, átvették az irányítást és több ígéretes helyzetet sikerült kialakítaniuk.

A vendégek labdabirtoklási fölényét Dušan Tadić a 33. percben váltotta gólra. Az egyenlítő találat után is maradt a szerb fölény. A 43. percben Dušan Vlahović gólt szerez, de lesről indult így érvénytelenítik a találatot. Az első félidő 1:1-es döntetlennel ért véget.

A fordulást követően a portugálok ragadták magukhoz az irányítást, de mindkét kapu előtt voltak helyzetek. A játék egyre keményebbé vált, így Orsato játékvezetőnek egyre többször kellett a zsebébe nyúlnia. Mindkét szövetségi kapitány cserékkel próbálta frissíteni csapatát.

A mérkőzés utolsó 15 percében a szerb férfi labdarúgó-válogatott nyomás alatt tartotta a portugálok kapuját. Ez meg is hozta a gyümölcsét, a 90. percben Dušan Tadić beadását követően Aleksandar Mitrovićn a kapuba fejelte a labdát, ezzel pedig kijuttatta a szerb válogatottat a jövő évi katari világbajnokságra.

Szerbia 20 ponttal, veretlenül zárta az A csoport küzdelmeit. A portugál válogatott a csoport második helyen végzett, így ők márciusban pótselejtezőn harcolhatják ki a világbajnokságon való részvételt.

Szerbia több városában utcára vonultak a szurkolók, hogy megünnepeljék a labdarúgó-válogatott sikerét. Autós felvonulással, tűzijátékkal ünnepelték a világbajnokságra való kijutást.

labdarúgás
foci
Portugália

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.