Ugrás a tartalomra

Pénteken megnyitják a Boysen kipufogógyár szabadkai üzemét

2021.11.17
12:16
2021.11.17
12:32
Forrás
Pannon RTV
Az ünnepélyes megnyitón részt vesz a szerb államfő, Aleksandar Vučić is.

A német vállalat a kisbajmoki ipari övezetben létesít üzemet, a korábbi hírek szerint ez lesz a legnagyobb, 65 millió euró értékű, önálló külföldi befektetés a városban. Tíz hektárnyi területet biztosított a város a vállalat rendelkezésére, ellenszolgáltatás nélkül. Az üzemben a világ legismertebb autómárkáinak részére gyártanak kipufogó-rendszereket, mint amilyen a BMW, a Mercedes-Benz vagy az Audi. Előreláthatólag 2024-ig mintegy ötszáz embert tudnak majd foglalkoztatni. Stevan Bakić, Szabadka polgármestere egy október végén rögzített tévéinterjúban azt nyilatkozta, a Boysen alkalmazottainak bére jóval magasabb lesz, mint az ipari parkban lévő egyéb gyárak dolgozóinak, ami ösztönzésként hathat a többi cég vezetése számára a fizetések növelésében. Hangsúlyozta, a Siemens, a Continental vagy a Swarowski jelenlétének köszönhetően több mint tíz éve mintegy 6500 személy kapott munkát az ipari övezetben.

Boysen

Most

11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.