Ugrás a tartalomra

A színpad mindkét oldalán

2021.11.19
10:01
2021.11.19
16:21
Forrás
Pannon RTV
László Sándor, vajdasági színművész, rendező és egyetemi tanár munkáját több díjjal is jutalmazták idén.

Az Újvidéki Művészeti Akadémia osztályvezető tanára valamint az Újvidéki Színház korábbi igazgatója megkapta a Pataki gyűrű- és a Vajdasági Magyar Művészeti Díjat. A VM4K Csütörtök esték elnevezésű programsorozatának vendégeként Mezei Kinga színművésszel beszélgettek. A színpad mindkét oldalán című portréműsor keretében a művész karrierjéről, a tanári hivatásról és a szakma jövőjéről esett szó.

László Sándor, színész-rendező: „Nem rövid út van mögöttem, de nagyon sokszínű út. Jó járni egy ilyen utat, mert nem unalmas. Foglalkoztam sok mindennel, sok területét megjártam a színháznak, hogy végre rátaláljak arra, ami igazán azén utam. Az pedig a tanítás, az akadémia. Az az igazi szerelmem. Mindenesetre a nézőtéren kezdtem, valamikor amikor láttam egy szabadkai előadást még elemi iskolás koromban Csókán - a "néma Leventét". Ott döntöttem el, hogy színházzal szeretnék foglalkozni. Aztán színész lettem.”

színész
László Sándor

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.