Ugrás a tartalomra

70 facsemete került a földbe Martonoson

2021.11.20
13:03
2021.11.20
16:53
Forrás
Pannon RTV
A helyiek közösen vettek részt az akcióban. Az A Mi Kis Falunk Martonos Egyesület sikeresen pályázott a Magyar Nemzeti Tanácsnál, így 30 ezer dinár értékben vásárolhattak csemetéket.

Helyi összefogással valósult meg a faültetés. A lakosok mellett a helyi horgász és a motoros egyesület tagjai is részt vettek a munkaakcióban. A helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület a fák öntözését vállalta magára.

László László önkéntes tűzoltó: „Általában meg vagyunk hívva, mert jó az együttműködés a helyi közösséggel, és akkor, ha hívnak, mindig segítünk.”

A Magyar Nemzeti Tanácsnak köszönhetően 70 darab csemetét ültettek el a Tisza régi medrében a helyiek.

Dencs Valéria, az A Mi Kis Falunk Martonos Egyesület alapító tagja: „Választásunk erre a területre azért esett, mert kitermelés utáni területről beszélünk, a kiválasztott csemeték pedig szibériai szilfák, gyorsan növő típus.”

A legutolsó faültetési akció a faluban 2019-ben volt, akkor 110 facsemetét helyeztek a földbe.

Horváth Gergely, Martonos HK elnöke: „Itt valamikor is erdő volt és szeretnénk beerdősíteni, és a falu környékét is, hogy a levegőt szűrje, ami jön a rétből, a port lefogja, szelet lefogja, kicsit felemeli a falut és egy kicsit szebben is néz ki, és tisztább legyen a levegő.”

A következő faültetési akciót Kishomokon tartják - tette hozzá a helyi közösség elnöke.

Martonos
faültetés
Mi Kis Falunk Martonos Egyesület
Horváth Gergely
Dencs Valéria

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.