Ugrás a tartalomra

Vár az oltópont!

2021.11.23
11:25
2021.11.23
20:16
Forrás
Pannon RTV
Továbbra is folyamatos az oltás Szabadkán. A délelőtti órákban nem volt nagy tumultus az új városházán kialakított oltóponton. Az érdeklődők a Sinopharm, a Pfizer és a Sputnyik vakcinái közül választhattak. Sokan a harmadik dózisért álltak sorba.

Zökkenőmentesen zajlott a vakcinnáció a szabadkai oltóponton. Többségében az idősebb korosztály várakozott, elvétve érkezett egy-egy fiatal az oltásra.

Pavlović Pavle: „Ez a normális a védelem szempontjából. Átestem a koronavíruson, ezért vettem fel mindhárom adagot.”

A harmadik dózis felvételére többen érkeztek a délelőtti órákban, mint az első kettőre.

Kis Menyhért:
„ Ez a harmadik. Az első kettő az AstraZeneca volt, most a Pfizert vettem fel.
- Miért döntött most a Pfizer mellett?
- Hogy miért? Azt adják most, nekem mindegy, hogy melyiket veszem fel.”


Simić Ester: „Saját magam és mások biztonsága érdekében döntöttem úgy, hogy felveszem.”

Azok, akik az első adag vakcinát szeretnék felvenni bejelentkezés nélkül tehetik meg. Míg a második és harmadik oltásra az eUprava által küldött SMS-t követően jelentkezhetnek az érdekeltek.

A védőoltás felvételére továbbra is munkanapokon reggel és este 8 óra között van lehetőség, valamint szombaton és vasárnap reggel 8 és délután 2 óra között.

Dr. Bohucki Nebojsa járványügyi szakorvos a Közügyek vendégeként elmondta, mely vakcinákat lehet felvenni a hétvégi terepi oltás során a Szabadka környéki településeken.

Szabadka
oltás
vakcina
Sinopharm
Pfizer
Sputnyik

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.