Ugrás a tartalomra

Influenzáról a nyugdíjas háziorvos szemszögéből

2021.11.23
14:46
2021.11.23
15:56
Forrás
Pannon RTV
Az influenzajárványok főleg a kora tavaszi és a téli hónapokban jelentkeznek, amikor a vitaminkészleteink kiürülnek - nyilatkozta a Pannon Televíziónak dr. Kasza Bálint.

Hangsúlyozta, a veszélyeztetettek közé főleg azok sorolhatók, akiknek valamilyen oknál fogva gyengébb az immunitásuk. Ez esetben ajánlott felvenni a védőoltást, hiszen a vakcina serkenti az ellenálló képességet, így jobban le tudjuk győzni a betegséget. A különféle immunerősítő szerek szedése mellett lelkiállapotunk is nagyban befolyásolja az egészségi állapotunkat - emelte ki a nyugalmazott családorvos.

Dr. Kasza Bálint, nyugalmazott családorvos, Szabadka: „Mindenféle megbetegedés összekapcsolódik az idegrendszerünkkel, immunrendszerünkkel, belső elválasztású mirigyek rendszerével. Ha nincs rendben a lelkiállapotunk, akkor nem lesz rendben az idegrendszerünk, az immunrendszerünk és a hormonális rendszerünk sem. Amennyiben eredményesen védekeznénk az influenza ellen, akkor mindre oda kell figyelni.”

Dr. Kasza Bálint
influenza

Most

14:39, Frissítve: 16:36

Kollégium vagy lakás?

Az egyetemi hallgatóknak továbbtanulásuk során számos költséggel kell számolniuk, az egyik ilyen a lakhatási kiadás. Legtöbben a kollégiumot választják annak kedvező ára miatt, de túljelentkezés esetén marad a lakás bérlésének a lehetősége.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.