Ugrás a tartalomra

Készülnek az adventi koszorúk

2021.11.24
12:19
2021.11.24
16:37
Forrás
Pannon RTV
Adventre hangolódik Magyarkanizsa község. A hétvégén több településen is felállítják az adventi koszorút.

Advent első vasárnapja most hétvégén lesz. Magyarkanizsa község több településén felállítják az adventi koszorút. A rajta lévő gyertyákat karácsonyig vasárnaponként gyújtják meg, minden alkalommal eggyel többet. Az első gyertya a világosságot jelképezi.

Oromon pénteken gyújtják meg az első gyertyát az általános iskolások a helyi közösség épülete mellett található parkban.

Martonoson is nagyban folynak az előkészületek. Szombat délután közösen díszítik fel a koszorút.

Horváth Gergely, elnök, Martonos HK: „A hátam mögött már látszik az adventi koszorú váza, a munkásaink odavannak, egy magánszemély felajánlotta a megmetszett tujafa ágait, majd azzal a zölddel lesz beborítva, és nekünk van fenyőfánk, és akkor majd itt közösen feldíszítsük.”

Oromhegyesen egy közös ünnepváró alkotóműhellyel veszi kezdetét az ünnepi időszak. A foglakozásokra a 6 és 12 év közötti gyermekeket várják a Faluházba, ezt követően pedig itt is meggyújtják az első gyertyát.

Perpauer Krisztina, titkár, Oromhegyes HK: „A program szervezőinek fő célja, hogy teret biztosítsunk a gyerekeknek, valamint, hogy a fiataloknak betekintést adjon a kreatív kikapcsolódás világában, és hogy fejlődjön az együttműködés érzetük és személyiségük keresztény jellege.”

Kispiacon már felállították a koszorút, viszont az ünnepi rendezvény itt is szombat délután kezdődik.

Horgos központjában, a Művelődési Ház előtti téren a gyertyagyújtás vasárnap 15 óra 30 perckor lesz.

Martonos
Oromhegyes
advent
Kispiac

Most

21:59, Frissítve: 22:34

Megérkezett Belgrádba a kínai elnök

A kínai elnök gépét szerbiai felségjelzésű MiG-29-es vadászgépek kísérték a Nikola Tesla repülőtérig, ahol a szerb hadsereg gárdája sorakozott fel a tiszteletére.
17:17, Frissítve: 19:39

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.