Ugrás a tartalomra

2022-ben soha nem látott összegű uniós kifizetések várhatók

2021.11.24
20:14
Forrás
Közlemény
A Fidesz európai parlamenti képviselőcsoportjának sajtóközleménye:

Elfogadta a 2022-es uniós költségvetést az Európai Parlament. Deli Andor, a Fidesz EP-képviselője felhívta a figyelmet, hogy 2022 rekord év lesz, minden idők legnagyobb kohéziós kifizetésére kerülhet sor az EU-ban, ebből Magyarország a gazdaság újraindítását szolgáló költségvetésében 2100 milliárd forint regionális fejlesztési forrással számol. A közös agrárpolitika kifizetései is biztosítottak, a magyar gazdák 2022-ben is időben fogják megkapni uniós támogatásukat.

Deli Andor a plenáris vitában figyelmeztetett: „a magyar és a lengyel helyreállítási tervek jóváhagyásának további halogatása megbontja az uniós belső piac egyensúlyát azok között, akik már megkapták a támogatást, és akik még nem. Ezzel sérülni fog az egyenlő versenyhelyzet biztosítása. A Bizottság pedig nem tesz eleget azon fő feladatának, hogy védelmezze ezt az alapelvet. A magyar és a lengyel gazdasági szereplők szándékos politikai célú diszkriminációja elfogadhatatlan!”

A Fidesz EP-képviselője szerint ugyanakkor a magyar kormány, a magyar költségvetés a koronavírus-járvány előtti évek kiváló és az idei év várhatóan rekord gazdasági teljesítményének köszönhetően képes előfinanszírozni, el tudja indítani a helyreállítási programokat. Az ehhez kapcsolódó piaci forrásbevonás kedvező feltételekkel sikeres volt.

Deli Andor
Európai Parlament
Fidesz

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.