Ugrás a tartalomra

Különböző szakkörök indulnak több vajdasági településen

2021.11.24
18:49
2021.11.24
19:25
Forrás
Pannon RTV
Gyöngyfűzés, mézeskalács készítés, csipkeverés, vesszőfonás, hímzés és nemezelés témakörében indulnak szakkörök a magyarországi Nemzeti Művelődési Intézet kezdeményezésével a magyarkanizsai székhelyű Felnőttképzők Regionális Hálózata koordinálásával.

A FERHA az igények előzetes felmérésével és a csoportok összeállításával 35 szakkör és mintegy 200 résztvevő tevékenységét szervezi majd az elkövetkező hónapokban. Ezek a szakkörök 8 vajdasági településen indulnak meg még november folyamán. A szakkörökhöz szükséges kellékeket ma vehették át a foglalkozások vezetői.

Sarnyai Károly, koordinátor, Felnőttképzők Regionális Hálózata, Magyarkanizsa: „A szakkörökről azt kell tudni, hogy a szakkör szervezők összegyűjtenek 5-5 embert és ezekkel együtt dolgoznak. A programok mind fent vannak a Nemzeti Művelődési Intézet világháló szerverén, onnan lehet videókat megnézni, mely videók vezetik a szakköröket a munkába. Várhatóan húsz videó megnézése után valamikor a tavaszra elkészülnek a munkák, megtanulják az alapjait ezeknek a szakmáknak.”

Gyöngyfűzés
mézeskalács
csipkeverés
vesszőfonás
hímzés
nemezelés
Nemzeti Művelődési Intézet
szakkör
Felnőttképzők Regionális Hálózata
FERHA
Sarnyai Károly

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.