Ugrás a tartalomra

Közterületek karbantartása - Jogok és kötelezettségek útvesztőjében

2021.11.25
21:55
Forrás
Pannon RTV
Büntetik-e a ház tulajdonosát, ha nem takarítja el a portája előtti közterületről ősszel a száraz leveleket, télen a havat? Erre és hasonló kérdésekre keressük a választ. Aki a segítségünkre lesz, Ágoston Gabriella ügyvéd, társasházi képviselő.

Minden évszaknak megvan a maga szépsége és ugyanakkor a hátulütői is. Az őszt például a színei miatt szeretjük, ugyanakkor sok bosszúságot okoznak a lehulló falevelek, amelyek elzárják a házak előtti bejáratot, az autós beállási lehetőséget és a járdákon is megnehezítik a gyalogos forgalmat. Na de kinek a feladata ennek a rendbetétele?

Ágoston Gabriella, ügyvéd, társasházi képviselő: „Olyan szélességben, amilyen szélességben az épülete húzódik, és az úttestig lévő terület, zöld közterületnek számít. Ezen a meghatározott területen belül a karbantartás alatt értjük a sövény metszését, vágását, a fű karbantartását, és itt értjük a fűvágást is, a szemét és az avar begyűjtését is ez esetben, és a hóeltakarítást is. Karbantartás alatt értjük mindezt.”

közterület
karbantartás
kötelezettség
Ágoston Gabriella

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.