Ugrás a tartalomra

Óvjuk az esőerdőket!

2021.11.26
13:59
2021.11.26
14:05
Forrás
www.elobolygonk.hu
Az Amazonas-medence, Kongó és Indonézia esőerdei, Délkelet-Ázsia mangrovéi - ezek azok a természetes élőhelyek, amelyek megóvásával elkerülhető lenne a klímaváltozás katasztrofális mértékű fokozódása - vélik a szakemberek.

A kérdéses területek elsősorban erdők, tőzeglápok és mangrovék, melyek ugyan csak a szárazföldek 3%-át fedik, de ökoszisztémáikban tárolt szén mennyisége 15-szöröse annak, amennyit az emberiség a fosszilis tüzelőanyagok égetésével évente felszabadít. Tanulmányok szerint, ha ezeken a helyeken elraktározott szén a légkörbe kerülne, hatását generációkon át éreznénk és elveszítenénk az esélyt, hogy stabilizáljuk a klíma melegedését egy olyan szintre, ami az emberiség számára még elviselhető.

erdő

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.