Ugrás a tartalomra

Megemlékezéssorozat Garay Béla emlékére 2022-ben

2021.11.26
14:17
2021.11.27
06:50
Forrás
Közlemény
Garay Béla emlékére vajdasági szintű, szabadkai központú, számos elemből álló megemlékezéssorozatot szerveznek 2022-ben.

A szervezők a VMMSZ és a VM4K, Garay Béla élő családtagjainak beleegyezésével és tevékeny részvételével, valamint a Magyar Nemzeti Tanács és a szabadkai VKT-elnök támogatásával tervezik a kettős Garay Béla-jubileum megünneplését. A 2022-es év lesz egyben az állami és Sterija-díjas Garay Béla születésének 125. és halálának 35. évfordulója. Garay Béla szabadkai születésű teatrológus, rendező és színész volt, akinek a tevékenysége a két háború között létrehozta a szabadkai magyar színház társulatának az alapját. Kiemelkedő szakmai tudása a vajdasági kulturális-színházi élet meghatározó és megbecsült alakjává emelte.

Garay Béla
VMMSZ
VM4K

Kapcsolódó tartalmak

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.