Ugrás a tartalomra

A köztársasági képviselőház elfogadta a kisajátítási törvény módosításait

2021.11.27
10:39
2021.11.27
11:27
Forrás
Szerbiai RTV
A módosítások értelmében a törvények előírják, hogy a kisajátítás tárgya bármilyen tulajdoni formájú ingatlan lehet, valamint hogy minden e törvény szerint lefolytatott eljárás sürgős, a közérdeket szem előtt tartva.

Magán-, szövetkezeti vagy köztulajdonban lévő ingatlant kisajátítani, vagy a tulajdonjogot korlátozni csak a törvény alapján meghatározott közérdekből, a piacinál nem alacsonyabb ellentételezés mellett lehet - áll a törvényben. A törvény emellett a kisajátítási eljárás gyorsabb és hatékonyabb lebonyolítása érdekében rövidebb határidőket ír elő a közigazgatási szervek intézkedésére. 

A képviselőház elfogadta a Nemzeti Kulturális Tanács 11 tagjának kinevezéséről szóló javaslatot is, így ennek a fontos szakértői és tanácsadó testületnek a tagjai a Köztársasági Műemlékvédelmi Intézet javaslatára Zoran Vapa, Željko Marković (Szerbia Állami Levéltára), Goran Vasić (Nemzeti Múzeum), Vladimir Pištalo ( Szerb Nemzeti Könyvtár), Nebojša Kundačina (Nemzeti Színház), Nevena Daković (Jugoszláv Kinotéka), Ivan Jevtić (SANU), Zlata Bojović (SANU), Isidora Bjelaković (Matica srpska), Urbán András és Suzana Kujundžić Ostojić a nemzeti kisebbségek nemzeti tanácsaiból.

kisajátítás
törvény
törvény módosítás
törvénymódosítás

Most

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.