Ugrás a tartalomra

Félbehagyták a világ első ökológiaiállam-kísérletét

2021.11.28
08:00
2021.11.28
08:25
Forrás
elobolygonk.hu
Srí Lanka múlt hétvégén felhagyott azzal a törekvésével, hogy a világ első teljesen ökológiai gazdálkodást folytató nemzete legyen, és azonnal feloldották a növényvédő szerek és más mezőgazdasági alapanyagok beviteli tilalmát.

A Srí Lanka-i Mezőgazdasági Minisztérium bejelentette, hogy véget vetnek az összes mezőgazdasági vegyi anyag, köztük a gyomirtó és növényvédő szerek szélesebb körű tilalmának.

A műtrágya behozatala főképp az ország fő exportcikkének számító teaültetvények összeomlásának elkerülése miatt vált rendkívül sürgetővé. Az először májusban bevezetett importtilalom után hatalmas mezőgazdasági területeken állt le a termelés. Az ország az elmúlt héten már súlyos áruhiánnyal küzdött, a rizs, a zöldségek és más alapvető élelmiszerek ára gyakorlatilag megduplázódott. A szupermarketekben már korlátozták a rizsből eladható mennyiséget is, vásárlónként mindössze öt kilogrammot engedélyezve. Srí Lanka a múlt hónapban bezárta egyetlen olajfinomítóját is, miután kifogyott a kőolaj importjára szánt dollárból. Gotabaja Rajapaksa elnök azért vezette be a vegyszerek behozatali tilalmát, hogy Srí Lanka a világ első száz százalékban biogazdálkodással működő államává váljon.

Sri Lanka
ökológia
kísérlet

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.