Ugrás a tartalomra

Fellobbant a hit lángja Zentán

2021.11.29
07:58
2021.11.29
15:42
Forrás
Pannon RTV
Ünneplőbe öltözött a város, meggyulladt az adventi időszak első, a hitet jelképező gyertya a város koszorúján. A karácsonyig tartó eljövetel időszakában, az idén is, fényárban úszik Zenta városa.

A karácsony előtti várakozás időszakát szimbolizáló adventi koszorú első, a hitet jelképező gyertyája lobbant fel Zentán vasárnap este. Az ünnepkörhöz kapcsolódó programsorozat a helyi Idegenforgalmi Szervezet és a Thurzó Lajos Művelődési és Oktatási Központ szervezésében valósult meg.

Juhász Attila, Zenta Képviselő Testületének oktatással és művelődéssel megbízott tagja kiemelte: „Közösség, nemzet, család - hogyha ezeken a fogalmakon egy kicsit elgondolkodunk, átérezzük és átgondoljuk ezeknek a tartalmát és jelentését, ez az ami az embert igazán hosszútávra meghatározhatja. Az elkövetkező időszaknak a lépéseit átgondolva, megfogalmazhatjuk a fontos és a kevésbé fontos dolgokat.”

A Városháza oszlopcsarnokában megtartott gyertyagyújtást a helyi Délibáb Magyar Művelődési Egyesület citerazenekara és vegyes kórusa által előadott ünnepi dallamok tették meghitté. Az egyesület tagja Tandari Ferenc, mint mondja csodaként éli meg a várakozás időszakát.

„Ebben a rohanó világban próbálunk egy kicsit visszafogni, ami a munkát illeti és próbálunk inkább egymásra összpontosítani. Ez a négy hét tudjuk, hogy nem sok az évben, de legalább ezt a kicsit kihasználjuk és készülünk a karácsonyra.”

Idén is a város polgármestere, Czegledi Rudolf lobbantotta lángra a hitet jelképező első gyertyát.

„A hagyományunk megőrzése a cél. Megtiszteltetés számunkra és örömteli, hogy ilyenkor időt szakítanak az emberek, eljönnek és egy meghitt hangulatban, közösen készülünk az ünnepre.”

 

A város közös adventi koszorúján ezentúl minden vasárnap este 18:00 gyújtják meg a gyertyákat.

Zenta
adventi időszak
Juhász Attila
Tandari Ferenc
Czegledi Rudolf

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.