Ugrás a tartalomra

Nem árvák a törökbecsei árvácskák

2021.11.30
12:32
2021.11.30
12:44
Forrás
Pannon RTV
Törökbecsén idén sem maradnak árvácskák nélkül a virágágyások.

Úgy mint tavaly, a kertecskékbe december közepéig összesen harmincezer palánta kerül. A környezetbarát akciót a helyi Komunalac Közvállalat végzi.

A bánáti községben 15 éve virágok ezrei lepik el a zöldterületeket, 10 éve ősszel is ültetnek, amit 4 éve a községhez tartozó Beodrára, Kumánra, valamint Bocsárra is kiterjesztettek.

Az idei akciót korábban kezdték meg, hiszen az árvácskák ültetése mellett újításként a törökbecsei középiskola, valamint a nyugdíjasok új egyesületének székháza előtti közterületet is rendbe hozták, amelyre apró köveket szórtak, így azok a különféle dísznövények, örökzöldek mellett zöld és piros színekben is pompáznak. Gazdaságosság céljából az árvácskapalántákat a helyi Komunalac Közvállalat udvarában lévő fóliákban nevelték ki, amelyek közül 18 000 a törökbecsei, 4000 a kumáni, 6000 a beodrai és 2000 a bocsári kertekbe kerül.

árvácskák
Árvácska
virág
virágágyás
Törökbecse

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.