Ugrás a tartalomra

Segítsünk a szabadkai Fazekas családnak!

2021.12.02
13:57
2021.12.02
17:27
Forrás
Pannon RTV
A szülők és a három gyerek egy apró kertvárosi házban él, de nem tudják teljesen felmelegíteni az otthonukat.

Tüzelőre van szüksége a szabadkai Fazekas családnak. A család középső gyermeke, Viktória idén kezdte az általános iskola első osztályát. A matematika házi feladatát írta, mikor meglátogattuk őket. Idősebb testvére, József iskolában volt, kishúga, Katalin pedig babáival játszott. Fazekas Viktória: „A Józsi szokott legjobban játszani telefonon, a Kati meg én az udvaron és itt bent szoktunk játszani a játékokkal.”

A szabadkai család szociális segélyből él, a Caritastól is kapnak ennivalót. A házban több szobában nincs áram. Fazekas János fizikai sérülései miatt nem tud munkát vállalni, párja, Alexandra pedig mentálisan sérült.

Fazekas János: „Nekem elég sok sérülésem van. Gyerekkoromban, 8 évesen megjártam a kezemmel. Amit csak terhet viszek, mindig. A hátgerincem meg van sérülve. Operálni nem lehet. Ezek miatt a lábam is görcsöl, a fejem is. Sok problémám van. De leginkább a hát és a lábaim. Dolgozni nem birok. Esetleg valamilyen apróságokat, de konkrét munkát nem birok dolgozni.”

A Fazekas családnak leginkább tűzifára van szüksége, ugyanis az eddigi tartalékuk nagyjából egy hétvégére elég, de ruhaneműket és élelmet is elfogadnak. Bárki, aki szeretne segíteni a családon, a 060/50-15-325-es telefonszámon keresheti fel őket vagy személyesen Szabadkán, az Aranđelovac utca 45/a házszám alatt.

Fazekas család
tüzelő
jótékonyság
adomány

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 14:58

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.
09:06, Frissítve: 09:14

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.