Ugrás a tartalomra

Idén is lehet jelentkezni a Szép Magyar Könyv pályázatra

2021.12.02
18:26
Forrás
Közlemény
A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség felhívása a szerbiai kiadóknak, kiadói tevékenységet is ellátó szervezeteknek szól. Pályázni az idén megjelent kiadványokkal lehet.

A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség az idei évben is felhívja a kiadókat, kiadói tevékenységet is ellátó szervezeteket, hogy vegyenek részt a Vajdasági Szép Magyar Könyv pályázaton, amelyet a Szövetség az év legszebben gondozott magyar nyelvű vajdasági könyveinek társadalmi elismeréseként alapított. A pályázaton a 2021. január 1. – december 31. közötti időszakban megjelent kiadványokkal vehetnek részt.

Az értékelés legfontosabb szempontjai továbbra is a tipográfia, a tördelés, a grafika és a könyvészeti összkép.

A pályázaton a Szerb Köztársaság területén bejegyzett kiadók, kiadói tevékenységet is ellátó szervezetek vehetnek részt a Szerb Köztársaság, illetőleg a Kárpát-medence területén működő nyomdákban előállított kiadványaikkal. A könyvészeti versenyre ugyanakkor társkiadásban megjelent kiadványokkal is lehet nevezni – ebben az esetben szükséges, hogy legalább az egyik kiadó a Szerb Köztársaság területén legyen bejegyezve.

A Vajdasági Szép Magyar Könyv-pályázaton 7 kategóriában lehet nevezni. Ezek a következők:

  • gyermek- és ifjúsági kiadványok,
  • szépirodalmi kiadványok
  • általános iskolai és középiskolai tankönyvek, ezek segédkönyvei,
  • tankönyvpótló és- kiegészítő kiadványok,
  • tudományos és értekező prózai művek, szakkönyvek, felsőoktatási kiadványok
  • művészeti könyvek és albumok,
  • könyvsorozat (legalább három kötet, és olyan könyvsorozat, amely 2004 után indult).

A beérkezett kiadványokat egy háromtagú kuratórium bírálja el.

A kiadványokat 2-2 példányban szükséges eljuttatni a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség címére (24000 Szabadka, Kossuth Lajos tér 4., Szerbia Köztársaság), vagy telefonon előre egyeztetett időpontban, az érvényes járványügyi előírásokkal összhangban személyesen is átadhatók. Kérjük a kiadókat, hogy amennyiben postázzák a kiadványokat, úgy a nevezési lapok e-mailben történő megküldésekor írják meg a postai csomag azonosítószámát!

 

Pályázati feltétel továbbá a kiírás mellékletét képező nevezési lap kitöltése, amelyet elektronikus úton az office@vmmsz.org villámpostacímre szükséges megküldeni.

A nevezés és a postára adás határideje: 2022. január 7.

A járványügyi helyzetre és korlátozásokra való tekintettel a díjak átadásának időpontjáról és körülményeiről a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség a későbbiekben értesíti a pályázó intézményeket.

Bővebb információért hívják a +38169/551-82-22-es telefonszámot, vagy jelentkezzenek az office@vmmsz.org villámpostacímre. Nevezési lapot és a pályázat szabályzatát is itt igényelhetik.

Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség
Szép könyv

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.