Ugrás a tartalomra

Madáretetés a megfelelő módon

2021.12.04
16:09
Forrás
Pannon RTV
Madáretetési akciót szerveztek Hajdújáráson gyermekek számára. A fiatalok természetes alapanyagokból készítettek madárkalácsokat, emellett pedig megismerkedhettek a Ludasi-tó élővilágával is.

A gyermekek, felnőttek segítségével, először kivájták a narancsot, amelynek héjába töltötték a felmelegített faggyúba kevert magvakat. Emellett almát és tököt is akasztottak a hajdújárási Ludas Látogatóközpont udvarában lévő fák ágaira. A fiatalok megismerkedtek a Ludasi-tó környékén élő madarakkal és az itt előforduló gyógynövényekkel is.
 

A madárkalács készítési akciót már harmadik alkalommal szervezte meg a Riparia Természetbarátok Egyesülete és a Palics-Ludas Közvállalat.

Pahert Szebasztián, tag, Riparia Természetbarátok Egyesülete, Szabadka: „Hótakaró ugyan még nincs, viszont a madaraknak fontos a hozzátáplálás,mert sokkal kevesebb táplálékot tudnak beszerezni, mint amennyit egy éjszaka folyamán elhasználnak, sokkal kevesebb energiát tudnak összeszedni napközben.”

Aki otthon szeretne a telelő madarakon segíteni, mindenképpen olyan magvakat készítsen elő számukra, amelyek nincsenek sózva, sem pörkölve, állati eredetű zsiradékok szempontjából pedig fontos, hogy ne legyen sem sózva sem füstölve, mondta a szakember.

madár
madáretetés
Hajdújárás

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.