Ugrás a tartalomra

Az ötvenedik KMV (videó)

2017.04.21
04:45
Ötvenedik alkalommal vette kezdetét ma délután a Középiskolások Művészeti Vetélkedője az óbecsei Városi Színház nagytermében
Ötvenedik alkalommal vette kezdetét ma délután a Középiskolások Művészeti Vetélkedője az óbecsei Városi Színház nagytermében. A jubileumi rendezvényen az idén több mint 600 diák áll színpadra. A versenyprogram mellett fotó- és plakátkiállítás, valamint régi versenyzők produkciói idézik fel a KMV elmúlt 5 évtizedét. Mosolyt csaltak a nézők arcára az óbecsei Városi Színház előcsarnokában kiállított régi fotók. A kordokumentumok a KMV elmúlt ötven évéről mesélnek. Bata Rózsa 18 éve tanít, azóta a diákjait készíti fel a versenyre. Először ő is versenyzőként járt Óbecsén. „Én azt hiszem, hogy ez az egyetlen egy olyan rendezvény, ahol művészetet is, egyéniséget is, ugyanakkor megmutathatnak valahova való tartozást a diákok.” Az idén több mint 600 diák áll színpadra Óbecsén, közülük több mint negyvenen mind a három napot a városban töltik. Az ötvenedik születésnapját ünneplő KMV számukra több meglepetést is tartogat – ígérte a rendezvényt megnyitó Szilágyi Miklós szervezőbizottsági elnök. „A versenyen belül is meg fognak jelenni egykori diákok, egykori KMV-sek, akik azt reméljük, újra átélik, hogy milyen volt valamikor KMV-snek lenni, mert ugyanúgy zsűri előtt fognak ők is fellépni, és megmutatják azt, hogy ők milyenek voltak a mostani diákoknak.”



Pénteken a beszédművészeti vetélkedő résztvevői és az énekelt versek előadói álltak színpadra, a program szünetében pedig sor került a KMV képzőművészeti tárlatának a megnyitójára. Oláh Dóra, a képzőművészeti vetélkedő zsűritagja elmondta: az idén is sok munka érkezett be a pályázatra. „Fantasztikus látni, hogy ennyire dolgoznak a gyerekek és ennyire különbözőek. Nem azt látjuk, hogy egy iskolai feladat és mindenki ugyanúgy oldotta meg, ahogy a tanár példálózott az órán, hanem mindenkinek már kialakuló stílusa van.” Szombaton irodalmi vetélkedővel folytatódik a rendezvény, vasárnap délelőtt pedig ünnepi műsor keretében kerül sor a díjak kiosztására és a legjobbak bemutatkozására.
KMV
jubíleum

Most

17:17, Frissítve: 17:31

Ma kiderül, kik vihetik haza az ajándékokat!

A Közügyek kérdésére csaknem ötszáz válasz érkezett Vajdaság szinte minden részéből. Mai műsorunkban kiderül, hogy ki csobbanhat a családjával Mórahalmon. Nézzék a 18 óra 10 perckor kezdődő műsorunkat.
16:02, Frissítve: 16:33

Fiáker szemlét tartottak Cserépalján

Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a Cserépaljai Fiáker Szemlét. A Parádés Kocsik és Lovak Nemzetközi Szemléjére a dél-bánáti Cserépaljára egész Szerbia területéről érkeztek a lovas sport kedvelői.
13:46, Frissítve: 16:59

Elstartolt a strandszezon Újvidéken

Ez a strand az egyik legszebb és legrendezettebb strandnak számít a Duna teljes szerbiai szakaszán, amely számos lehetőséget kínál az idelátogatóknak. A szezonális belépőket mától lehet igényelni.
13:34, Frissítve: 13:42

Tornádó söpör végig az USA középső államain

Heves viharok söpörtek végig az Egyesült Államok középső részén kedden kora reggel, órákkal azután, hogy Oklahomában egy tornádó legalább egy ember halálát okozta és két település egy részét elpusztította.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.