Ugrás a tartalomra

Könnyebben tanulhatnak szerbül és magyarul a törökbecsei alsósok

2021.12.08
12:26
2021.12.08
12:33
Forrás
Pannon RTV
Az első képes magyar-szerb szótáram című kiadvány a helyi Plenum - Tanulás és Kultúra Központ civil szervezet ajándékaként érkezett a kicsikhez.

Magyar-szerb képes szótárt kaptak a törökbecsei elsős és másodikos magyar tanulók, valamint mindazok a szerb ajkú diákok, akik a Miloje Čiplić-, vagy a Josif Marinković Általános Iskolában szervezett anyanyelvápoló órákra járnak.

A projekt a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság, valamint az önkormányzat támogatásának köszönhetően valósult meg.

A magyar ábécét is tartalmazó, színes rajzokkal illusztrált, alsós diákoknak szóló szótárt Anita Bojić Perkin és Gordana Svilengaćin pedagógusok szerkesztették azzal a céllal, hogy a kicsik könnyebben elsajátíthassák úgy a magyar, mint a szerb kifejezéseket, mondatokat, pontosabban mindazt, ami körülvesz bennünket, ami az alaptudáshoz szükséges.

A 2017-ben alapított Plenum - Tanulás és Kultúra Központ civil szervezet ezidáig hét könyvet adott ki azzal a céllal, hogy az óvodai foglalkozást és az iskolai tanulást segítse.

A mostani 300 példányszámban megjelentetett nyolcadik kiadvány alsósoknak szól, de mások is használhatják, pontosabban mindazok, akik szerbül vagy éppen magyarul szeretnének tanulni. A szótár tárgyakról, emberekről, állatokról, bútorokról, családról, évszakokról, bútorzatról, hónapokról, ételekről, italokról, természetről, foglalkozásokról, különféle fogalmakról szóló színes rajzokat tartalmaz, amelyek mindkét nyelven írásban is meg vannak nevezve.

A törökbecsei Plenum - Tanulás és Kultúra Központ civil szervezet által szerkesztett Az első képes magyar-szerb szótáram című kiadvány nyomtatását az illetékes titkárság 50 ezer, míg Törökbecse önkormányzata 40 ezer dináros összeggel támogatta.

magyar nyelv
szerb nyelv
Törökbecse
szerb-magyar szótár
alsós
gyerek
Plenum

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.