Ugrás a tartalomra

Hogyan működik a magyarkanizsai önkormányzat?

2021.12.08
14:40
2021.12.08
16:13
Forrás
Pannon RTV
A diákparlamentek tagjait fogadták a magyarkanizsai Városházán.

Az általános iskolák diákparlamentjeinek képviselőit fogadták a magyarkanizsai Városháza dísztermében. Az eseményt ötödik alkalommal szervezték meg, a község általános iskolái mellett a szabadkai Szent Száva Általános Iskola tanuló is jelen voltak.

Hat-hat gyerek érkezett mindegyik iskolából, valamennyien a diákparlamentekben tevékenykednek. Betekintést nyerhettek az önkormányzat működésébe. Pulger Dávid a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola diákparlamentjének elnöke. „Engem mindig is vonzott a politikai élet, és most úgy érzem, hogy beljebb vonzott, nagyon tetszett.”

Az önkormányzat munkájának bemutatása két nyelven folyt, így mindenki megismerkedhetett a KKT ülésének lebonyolításával. Lackó Róbert, elnök, Községi Képviselő-testület, Magyarkanizsa: „Nagyon kreatívak a gyerekek, és nagy érdeklődést tanúsítanak a munkánk iránt, ez nekünk nagy öröm, és remélem, hogy segít valamit a következőkben ez az egész elmesélt történet, mert ők ennek a működésnek tulajdonképpen csak a végső jeleit, eredményeit látják a mindennapokban.”

Magyarkanizsa Község Pedagógus Egyesülete és a Regionális Szakmai Pedagógus Továbbképző Központ már az ötödik éve közösen szervezi meg a diákparlament tagjainak találkozóját. Vajda Attila, elnök, Magyarkanizsa Község Pedagógus Egyesülete, Magyarkanizsa: „A mai gyerekek elég tapasztaltak ebben, a televízióból is ismernek bizonyos dolgokat, és azt mondom, hogy ott a hetedik, nyolcadik osztályban, ahol már megterveztek dolgokat, már jogot formál nekik, hogy döntsenek bizonyos kérdésekben, azonban ez nem olyan egyértelmű, hogy önállóan el tudják dönteni, és ezért vannak a mentorok.”

Miután közelebbről megismerkedhettek az önkormányzat munkájával, kérdéseket is feltehettek, valamint megoszthatták ötleteiket is.

Magyarkanizsa
önkormányzat
diákparlament
gyerekek
Lackó Róbert
Vajda Attila

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.