Ugrás a tartalomra

Mivel és hogyan etethetjük az énekesmadarakat?

2021.12.09
14:52
2021.12.09
16:00
Forrás
www.elobolygonk.hu
Eljött az énekesmadár-etetési szezon, erre hívja fel a figyelmet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, egyben arra is emlékeztet, hogy a vízimadarakat nem szabad etetni.

Magyarországon 1890-től számítható a lakosság madáretetési mozgalmának elindulása, és a közvélekedéssel ellentétben nem az életben maradásuk, hanem a saját gyönyörködtetésünk miatt tesszük, hiszen a mintegy ötven potenciális etetőlátogató madárfaj megfigyelése egyedülálló élményt kínál.

Az énekesmadár-etetési időszak az első fagyok késő őszi beköszöntétől ezek megszűnéséig tart. Fontos tudnivaló, hogy a vízimadarakat nem szabad etetni, csak ártunk nekik vele. Bővebb információk az énekesmadár-etetési szezonról a www.mme.hu weboldalon találhatók.

madár
madáretetés
madáretető
madáretetők

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.