Ugrás a tartalomra

Megújult a bajsai Testvériség–Egység Általános Iskola

2021.12.10
16:54
2021.12.10
20:17
Forrás
Pannon RTV
A magyarországi Vitézi Rend Katasztrófavédelmi Századának köszönhetően a tanintézmény harminc egyszemélyes iskolapaddal és székkel bővült.

Szilágyi Eleonóra, az iskola igazgatója elmondta, nagy segítség ez az adomány a tanároknak és az épületben tanuló 150 gyereknek is. A jövőben szükségük lesz laptopokra és projektorokra is, mivel a jelenlegiek már elavultak - tette hozzá.

Szilágyi Eleonóra, igazgató, Testvériség–Egység Általános Iskola, Bajsa: „Harminc padot és harminc széket kapunk, egyszemélyes asztalokat, ami számunkra nagyon fontos, ugyanis a korszerű oktatásban különféle módszerekkel dolgozunk, ezért külön át kell rendezni néha az órák előtt a tantermeket, hogy a gyerekek körbeüljenek, hogy a gyerekek párba üljenek, csoportokba üljenek. Az ilyen egyszemélyes asztaloknak az átrendezése nagyon könnyű és nagyon egyszerű.”

Bajsa
Testvériség–Egység Általános Iskola

Most

16:51, Frissítve: 21:15

Deli: mi a béke pártján vagyunk

Június 9-én, vagyis egy hónap múlva európai parlamenti választásokat tartanak. A voksolásnak nagy tétje van, mivel az eredmények hatással lesznek az EU lakosságára, de a vajdasági magyarság életére is.

Népszerű

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.