Ugrás a tartalomra

Az egyéni és kollektív jogok elismerése nem garancia a megvalósításra

2021.12.10
17:31
Forrás
Pannon RTV
Bár a szerbiai törvények elismerik az egyéni és kollektív jogok fogalmát, ez nem garancia a megvalósításra - mondta Kovács Elvira, a köztársasági képviselőház alelnöke.

Hozzátette, bizonyos kisebbségi csoportok a gyakorlatban úgy érzik, hogy törvény által biztosított jogaikat nem tartják tiszteletben, és továbbra is diszkriminációval, patriarchális attitűdökkel és bizonyos negatív magatartásokkal szembesülnek. Gordana Čomić, az emberi és kisebbségi jogi és társadalmi párbeszédért felelős miniszter elmondta, a mai belgrádi fórumon, az emberi jogok világnapján megvitatták az emberi jogokhoz való hozzáférést, a szegénységet, valamint a fenntartható fejlődés és a társadalmi párbeszéd céljait az országban. 

jogok
egyéni
kollektív
Kovács Elvira

Most

12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.