Ugrás a tartalomra

Tovább erősítik a Szerbiai Katonaságot

2021.12.11
14:45
2021.12.11
16:40
Forrás
Pannon RTV
A jövőben is befektetünk a Szerbiai Katonaságba és erősítjük azt - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb államfő, miután részt vett egy megbeszélésen a niši Mija Stanimirović laktanyában.

A találkozón mások mellett jelen volt Nebojša Stefanović védelmi miniszter és Milan Mojsilović, a Szerbiai Katonaság vezérkari főnöke is. Vučić délkelet-szerbiai körútjának második napján hadgyakorlati bemutatón is részt vett. A köztársasági elnök szerint Szerbiának erősítenie kell a biztonsági kapacitásait, figyelembe véve a régióban és a világban zajló eseményeket.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Tárgyaltunk a térségben és a világban kialakult katonai-biztonsági, valamint gazdasági-politikai helyzetről, amelynek a jövőben az is lehet a következménye, hogy Szerbia és polgárainak biztonságát veszélyeztethetik. A második ülésen pedig bemutattuk a fegyverrel való felszereltség tervét és programját, továbbá beszéltünk a Szerbiai Katonaság megszervezéséről és utánpótlásáról a 2022-2027 közötti időszakban.”

Aleksandar Vučić
katonaság
Niš

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.