Ugrás a tartalomra

Örömvasárnap a bajsai evangélikus templomban

2021.12.12
13:46
2021.12.12
19:02
Forrás
Pannon RTV
Advent harmadik vasárnapján az Úr eljövetelének közeledtét ünnepelték a Bajsai Evangélikus Egyházközség tagjai.

A koszorú harmadik gyertyája az örömet jelképezi, amivel a várakozás még inkább szeretettel telibbé válhat. A világító gyertyák számának növekedése a növekvő fényt szimbolizálják ebben az időszakban.

Istentiszteletre szólítottak a harangok vasárnap a bajsai evangélikus templomban. A hívek advent harmadik vasárnapján a fény, a szeretet eljövetelének közelségét ünnepelték. Palocsek Karolina, hívő: „Szoktam istentiszteletre jönni, jól van, nem mindig, de amikor ünnepek vannak, akkor mindig eljövök.”

Szuhankó Ruzsena számára az adventi időszak a várakozásról szól, ugyanis ebben a néhány hétben a megváltó eljövetelére, Krisztus világrajövetelére készülünk. „Én minden vasárnap itt vagyok. Otthon pedig szintén várjuk majd a karácsonyt, vagyis a megváltónak a születésének a napját, és családi körben fogjuk tartani, és ez nagy öröm számomra szintén, hogy együtt lesz a család.”

Advent harmadik vasárnapja a legnagyobb örömhírt hirdeti, a hazatérés örömhírét - emelte ki beszédében Dolinszky Márta evangélikus esperes. Az adventi időszakban ugyanis lélekben is készülünk az ünnepre - tette hozzá. „Karácsony este az istentisztelet fénypontja nyilván a gyermekprogram, tehát a gyermekkarácsony. Az idei esztendőben két csoport mutatkozik be, tehát az első a kisebbik, az első-négy osztálynak a tagjai bemutatnak egy kis jelenetet, amelynek a címe A kis girbe-görbe fenyő, ennek nagyon szép üzenete van arról, hogy senki sem kiközösített, senki sem értéktelen, hanem mindenkinek megvan a maga értéke, tehát mindenki Isten drága gyermeke.”

Karácsonykor a legkisebbek ünnepi bemutatója után a felsősök betlehemi játékát követhetik majd figyelemmel a templomba látogatók - tette hozzá Dolinszky Márta.

Bajsa
evangélikus
templom
advent
vasárnap
harmadik
Dolinszky Márta

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.
11:52, Frissítve: 12:41

Holnap lesz az iskolai mészárlás évfordulója

Egy éve, hogy a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában az oktatási intézmény egyik diákja megölte kilenc társát és egy biztonsági őrt. Másnap az akkor 21 éves Uroš B. kilenc embert lelőtt Dubona és Malo Orašje falvakban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.