Ugrás a tartalomra

Karácsonyi vásár Bajsán

2021.12.12
14:35
2021.12.12
16:27
Forrás
Pannon RTV
Karácsonyfa alá való ajándékokat lehetett venni, amivel jótékonykodtak is az emberek.

Kétéves kihagyás után újra megszervezték a karácsonyi vásárt Bajsán. A több mint tízéves jótékonysági rendezvényen egyebek mellett élelmiszereket, dísztárgyakat, ruhaneműket és könyveket is vásárolhattak a jótékonykodni vágyók.

Karácsonyi sütemények, játékok, hímzett terítők - csak néhány dolog azok közül a tárgyak közül, amelyekből a karácsonyi vásárra érkezők válogathattak. Tancik Anna: „Nagyon sok szép dolog van itt, úgyhogy az ember igazából nem is nagyon tud választani, de elsősorban a kis unokáknak, itt a karácsony, és akkor nagy örömüket ebben lelik, a játékokban.”

Pivarcsik Gizella élelmiszert, házi tésztát és naptárt is vásárolt a rendezvényen. „Kis közösség vagyunk, eleve kevés pénz is jön össze. Elsősorban társalkodunk, másodsorban pedig ezt a pénzt mindig valami jóra fordítjuk.”

Az évek alatt számos dologra gyűjtött pénzt a közösség, korábban egy nagyobb összeggel a templomharangot újították fel. Zsemberi Erzsébet, a bajsai nőegylet elnöke: „Tavaly vettünk porszívót az egyháznak, vízforralót, amire szüksége volt, akkor az lett, és ha valamit javítanak a templomon, akkor mi mindig odaadjuk a nagyobb részét. Mi azért dolgozunk, hogy ezzel tudjuk segíteni, mert sok kicsi sokra megy, és ki hogy bírja, ki mit bír, azt csinál.”

A vásárból befolyt összeget a templom tornyának felújítási munkálataira fordítaná a közösség, ugyanis 2023-ban lesz az épület 200 éves, és szeretnék, ha addigra megújulhatna az épület tornya.

Bajsa
karácsonyi vásár
ajándék
díszek

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.
18:52, Frissítve: 19:00

Komoly büntetés a fürdőruhában szaladgálásért

Komoly büntetéssel számolhat az, aki idén nyáron fürdőruhában sétálgat Tivat utcáin. A montenegrói város ugyanis megelégelte azt, hogy a belvárosban egy szál bikiniben vagy fürdőnadrágban járkálnak a turisták.
18:07, Frissítve: 18:19

Újraéledt az asztalitenisz Oromon

A helyi közösség és a vállalatok támogatásával az elkövetkező időszakban a régi iskola épületében mindennap lehetőség adódik a helyieknek arra, hogy kipróbálhassák, megtanulhassák ezt a sportágat, vagy épp versenyeket szervezzenek.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.