Ugrás a tartalomra

Putyin a hiperszonikus fegyverről: Oroszország egy lépéssel a többiek előtt jár

2021.12.12
19:40
2021.12.12
19:51
Forrás
MTI
Előbb-utóbb a többi hatalomnak is lesz hiperszonikus fegyvere, de Oroszországnak addigra valószínűleg meglesznek az eszközei ezek megsemmisítésére - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök a Rosszija 1 állami csatornán.

„Mindig is azt mondtam, és most is megismételhetem, hogy a világ vezető katonai hatalmai minden bizonnyal rendelkeznek majd ugyanolyan fegyverekkel, mint amilyenek ma vannak Oroszországnak, konkrétan hiperszonikus fegyverekkel. De 2018 óta senki másnál még nem jelentek meg ezek a fegyverek" - mondta Putyin. Szerinte a többi ország arzenáljában is megjelenik majd a hiperszonikus fegyver. „Úgy gondolom, hogy képesek leszünk kellemesen meglepni partnereinket azzal, hogy amikor megjelennek náluk ezek a fegyverek, akkorra nekünk már nagy valószínűséggel lesznek eszközeink az e fegyverek elleni küzdelemhez” - mondta. „Ma senki sem képes elfogni őket (a hiperszonikus rakétákat), a sebességük olyan, hogy lehetetlen elfogni őket, ebben áll jelenlegi helyzetünk egyedisége. De sok ország dolgozik ezen, tudjuk, hogy más országok is dolgoznak rajta, és mi is dolgozunk” - tette hozzá.

Putyin a műsorban megismételte, hogy számára a Szovjetunió összeomlása „tragédia volt, ahogyan az ország legtöbb polgára számára is". Hangot adott véleményének, miszerint a szovjet államalakulat szétesése az akkor a Szovjetunió nevet viselő történelmi Oroszország szétesése volt. Az elnök egyebek között azt is elmondta: Európa a '90-es években biztos volt benne, hogy Oroszország Jugoszlávia sorsára jut, amely keményebb következményekkel járt volna, mint Jugoszlávia szétesése. Putyin szerint Kijev nem adta át Moszkvának a birtokában lévő szovjet külföldi tulajdont, ahogyan az erre vonatkozó megállapodás értelmében dukált volna, holott Oroszország magára vállalta és kifizette az egész szovjet államadósságot.

Vladimir Putyin
hiperszonikus fegyver

Most

12:11

„Intenzív kampányra kell számítani”

Dr. Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a Szabadkai Magyar Rádió Napindító című műsorában a VMSZ államtitkárairól, a kampányról, valamint szabadkai és országos jelentőségű fejlesztésekről beszélt.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.