Ugrás a tartalomra

Harmincegy törökbecsei bizonyította segítőkészségét

2021.12.13
21:35
2021.12.13
21:42
Forrás
Pannon RTV
Vérkészlethiány miatt idén második alkalommal szerveztek rendkívüli önkéntes véradási akciót Törökbecsén.

A megmozdulást a Vajdasági Transzfúziós Intézet a helyi Vöröskereszttel együtt hívta életre. A véradási akciónak a helyi Nyugdíjasok Új Egyesületének székháza adott otthont, ahol ez alkalommal hárman voltak azok, akik először bizonyították segítőkészségüket. A bánáti faluban egyébként évente hat tervezett véradási akciót szerveznek, azonban szükség szerint többet is. A vérkészlethiány főként a járványhelyzetnek tudható be, hiszen azok, akik megfertőződtek, egy ideig nem jótékonykodhatnak. Ez azt jelenti, hogy mindazok, akik esetében a Covid betegség enyhébb tünetekkel járt, a teljes gyógyulás után egy hónappal, míg azok, akiknél tüdőgyulladást is diagnosztizáltak, legkorábban három hónappal később adhatnak vért.

A bánáti községben Kumánon legközelebb december 29-én, míg Törökbecsén január 4-én várják újra az önkéntes véradókat.

Törökbecse
véradás

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:48, Frissítve: 11:31

Egy éve történt a belgrádi iskolai mészárlás

Egy évvel ezelőtt, 2023. május 3-án gyászba borult Szerbia. Ezen a napon történt ugyanis az az iskolai lövöldözés a belgrádi Vladislav Ribnikar Általános Iskolában, amelyben 9 gyermek és egy felnőtt vesztette életét.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.