Ugrás a tartalomra

Az egyetemi végzettségű fiatalok elhelyezkedésében segíthet a tartományi titkárság

2021.12.15
17:24
2021.12.15
19:46
Forrás
Pannon RTV
Együttműködési szerződést írt alá a szabadkai Közgazdasági Karral a Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság.

Az együttműködés célja többek között az ipar által legkeresettebb szakemberek képzése, továbbá megoldani a végzett hallgatók minél gyorsabb elhelyezkedését, és átképzéssel segíteni a gazdaságot.

Vajdaságban még mindig hiány van egyetemi végzettségű szakemberekből, ebben is segíthet az együttműködés az illetékesek szerint. Másrészt a turizmusban és a pénzügyi szektorban a fiatalok elhelyezkedését kell támogatni - mondta Nenad Ivanišević tartományi gazdasági és idegenforgalmi titkár.

„Beszélgettünk arról a lehetőségről, hogy bizonyos gyakori szakterületeken, mint amilyen az IT, a pénzügy, a turizmus, nagyobb összeget ajánljunk fel a munkáltatóknak, hogy új munkaerőt alkalmazzanak. Most ez az összeg 250 ezer dinár. Mi készek vagyunk ennél többet adni, akár 350-400 ezer dinárt minden munkaadónak, ha fiatal képzett embert alkalmaz, aki azt szeretné, hogy ez legyen az első munkahelye.”

Az intézmény munkájának eredményét azok a fiatalok jelentik, akik itt fejezték tanulmányaikat, és oktatási intézményként akkor tud fennmaradni és tovább fejlődni, ha ezek a fiatalok kiválóan megállják a helyüket a munkaerőpiacon – hangsúlyozta a szabadkai Közgazdasági Kar dékánja, Nebojša Gvozdenović.

„Amit már most megtehetünk a jelenlegi hallgatóink érdekében, hogy gyakorlati képzést keresünk nekik a cégekben. A tartományi titkárság ebben segíteni tud nekünk, hiszen rendelkezik a gazdasági alanyok elérhetőségeivel, mi viszont a mesterképzés új akkreditációja szerint most vagyunk először kötelesek gyakorlati képzést biztostani.”

Az együttműködés keretében a szabadkai Közgazdasági Kar és a tartományi titkárság azt tervezi, hogy közösen pályáznak majd az Európai Unió határon átnyúló programjainak pályázatain.

Közgazdasági Kar
Tartományi Gazdasági és Idegenforgalmi Titkárság
Nenad Ivanišević
együttműködés
Szabadka

Most

11:40, Frissítve: 11:54

Drágábbak a luxustermékek Szerbiában

Több luxustermék is megdrágult Szerbiában május elsejétől. Keddtől egy doboz cigarettáért is többet kell fizetnie a dohányosoknak, mint eddig. Ami viszont jó hír, hogy az áram és a gáz árának emelkedésétől idén már nem kell tartanunk.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.