Ugrás a tartalomra

Gyermek- és ifjúsági színjátszók nemzetközi fesztiválja Óbecsén (videó)

2017.05.13
14:57
Péntek délután kezdődött és május 19-éig tart Óbecsén a 60
Péntek délután kezdődött és május 19-éig tart Óbecsén a 60. Májusi Játékok. Öt nap alatt 14 gyermek- és ifjúsági előadást láthat majd a közönség és a zsűri. A szemlére csupán két magyar előadás nevezett, az újvidéki Színes szilánkok Diákszínpad előadását be is válogatták a versenyprogramba.   majusi jatekok obecse 6 Több száz gyermek jelmezes felvonulásával vette kezdetét tegnap a 60. Májusi Játékok, a gyermek- és ifjúsági színjátszók nemzetközi fesztiválja Óbecsén. Az óvodások és kisiskolások körében a mese- és filmhősök voltak a legnépszerűbbek. Csernyák Orsolya, első osztályos tanuló: „Kleopátrának, mert imádom, mindig azt a rajzfilmet szoktam nézni.” majusi jatekok obecse 4 majusi jatekok obecse 5 A gyerekek nem csak a felvonulást, de a színházi előadásokat is nagyon élvezik. Milena Gmijović tanítónő minden évben több előadásra is elviszi a diákjait. Milena Gmijović, tanítónő, Zdravko Gložanski Á.I., Óbecse: „Az én gyerekeim imádják a színházat, mivel sokat oktatom őket ezzel kapcsolatban és az iskolában is sok drámaszöveget dolgozunk fel. Arra is tanítom őket, hogyan kell viselkednie a közönségnek.” majusi jatekok obecse 3 majusi jatekok obecse 1 majusi jatekok obecse 2 Az óbecsei Városi Színház május 19-ig tartó rendezvényén hét gyermek és hét ifjúsági színjátszó csoport verseng a legjobb előadásért kijáró Aranyharsonás Díjért. Zdravko Petrović, igazgató, Városi Színház, Óbecse: „Az idén több mint 300 résztvevőnk lesz a versenyprogramban, akik Szerbia, Horvátország és Bosznia-Hercegovina 12 vagy 13 városából érkeznek. A megnyitó ünnepségen több mint ezren vettek részt.” A fesztivál versenyprogramját a rendezvény egyetlen magyar nyelvű produkciója, az újvidéki Színes szilánkok Diákszínpadának Csoportkép című előadása nyitja meg hétfőn 12 órakor.



Óbecse
Májusi Játékok

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.