Ugrás a tartalomra

Rövidpályás úszó-vb - Szabó Szebasztián továbbküzdötte magát 50 méter gyorson

2021.12.18
08:59
2021.12.18
10:01
Forrás
MTI
A három magyar érdekelt közül csak a vajdasági származású Szabó Szebasztiánnak sikerült továbbjutnia az Abu-Dzabiban zajló rövidpályás úszó-világbajnokság szombati előfutamaiból.

A magyar szempontból nyugodt délelőtti programban elsőként Holló Balázs ugrott medencébe 100 méter vegyesen, ahol egyéni legjobbját (54.79 mp) jócskán megjavítva, 54.05 másodperces idővel a 26. helyen zárt. Holló a csütörtöki nyitónapon 400 méter gyorson a 11. lett.

A kazanyi Európa-bajnokságon három arannyal záró, a novemberi viadalt követően azonban koronavírus-fertőzés miatt két hétre kidőlő Szabó Szebasztián ezúttal 50 méter gyorson állt rajtkőre. A szám Eb-aranyérmese pénteken 100 méter pillangón - ahol szintén a kontinens legjobbja lett a tatár fővárosban - a 25. helyen végzett, most a leggyorsabb sprintszámban ugyan a 13. helyen bejutott az elődöntőbe, 21.46 másodperces ideje azonban jócskán elmarad a kazanyi előfutamos teljesítményétől (21.02).

A sportoló pénteken még rendkívül dühös volt, a szombati futam után azonban már higgadtan, kissé beletörődve nyugtázta, hogy a koronavírus okozta kéthetes kihagyás miatt nincs elég ereje, "nem érzi magát jól a vízben". Hozzátette: ugyanakkor örül annak, hogy ott lehet az esti elődöntőben, ráadásul egy 50 méteres viadalon bármi előfordulhat.

Harmadik, egyben utolsó magyarként Szabó-Feltóthy Eszter 200 méter háton volt érdekelt, a 19 éves versenyző egyéni csúcsától (2:06.00) nem sokkal elmaradva, 2:06.13 perces idővel a tizedik helyen végzett.

Szabó Szebasztián
úszás
rövidpályás úszó-vb

Most

16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.
15:24, Frissítve: 17:44

Kinek a tojása a legkeményebb?

34. alkalommal tartották meg a tojástörő világbajnokságot Mokrinban. A rendezvényt minden évben az ortodox húsvét napján tartják, ahova nem csak Szerbiából, hanem a világ több pontjáról is érkeznek résztvevők.
11:27, Frissítve: 16:09

Húsvéti liturgia Belgrádban

Az ünnepi liturgiát Porfirije szerb pátriárka felkérésére Aleksej püspöki méltóság szolgáltatta a belgrádi Szent Száva-templomban.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.