Ugrás a tartalomra

A falusi karácsony hangulatát idézték meg Törökfaluban

2021.12.18
13:06
2021.12.18
16:29
Forrás
Pannon RTV
Karácsonyi vásár várta az érdeklődőket Törökfaluban. A helyi Százszorszép Művelődési Egyesület az ünnepekre való készülődés jegyében hagyományos karácsonyi vásárral és kiállítással kedveskedett a helyieknek.

A Vajdasági Magyar Szövetség Ada községi szervezete idén is meghirdette a Legyen közös karácsonyfánk elnevezésű programját, amelynek lényege, hogy a gyermekek pedagógusokkal és szüleikkel díszeket készítettek, amelyek a karácsonyfát díszítik most. A törökfaluiak, jól látszik, hogy nem tétlenkedtek, mindemellett elkészítették az itt lévő Betlehemet is.

Díszes, a karácsonyi ünnepkörhöz illő kézműves termékek kavalkádja fogadta a Törökfaluba érkező látogatókat. A kiállítás érdekessége volt, hogy a helyi művelődési egyesület tagjai a karácsonyi asztal étkeit is bemutatták.

Balla Imre, a Százszorszép Művelődési Egyesület tagja: „Tíz esztendeje, hogy járunk ide. Mindig hagyományos karácsonyi asztalt készítünk, bablevessel, mákos gubával, mákos tésztával, mézeskalács, mákos és diós bejgli, mézes pálinka. A hagyományainkat megpróbáljuk nem ápolni, hanem átélni.”

A Százszorszép Művelődési Egyesület tagjai alkalmi műsorral színesítették a rendezvényt.

Nagy Rózsa, az egyesület elnöke: „Nagyon fontos, mivel most is kell a közösségnek az, hogy együtt legyünk. Hiányzik, hiányzik a gyerekeknek az összejövetel, hiszen kevésbé tudtuk idén a táncpróbákat is megtartani, mivel a betegség mifelénk is sajnos eljött.”

Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke az apró falusi rendezvények fontosságát hangsúlyozta az eseményen: „Nagyon fontos nekünk ez a közösség, mert olyan szeretettel, olyan közösségben gondolkodó emberek szervezik ezt a mai napot is, amelyre az ember úgy érzi, hogy érdemes eljönni és egy kis kötelesség is van benne, hiszen a nagyváros, a nagy zsivajban az ünnep egészen másként csapódik le, mint a kis faluban.”

A törökfalui kézműves kiállításra és vásárra egyebek között Oromról, Hódegyházáról, de még Szenttamásról is érkeztek vendégek.

Törökfalu
karácsonyi vásár
Százszorszép Művelődési Egyesület
Balla Imre
Nagy Rózsa
Hajnal Jenő

Most

18:36

Cápát fogtak Neum közelében

Veszélyeztetett és szigorúan védett cápafaj egy példányát fogott ki a napokban egy helyi horgász az Adriai-tengeren, a bosznia-hercegovinai Neum közelében.
17:58, Frissítve: 18:12

Hszi Csin-ping megérkezett Franciaországba

A kínai elnök Emmanuel Macron francia államfő meghívására érkezett Párizsba, ugyanis a két ország 60 éve lépett diplomáciai kapcsolatba. Hszi Csin-ping franciaországi látogatása után Szerbiába és Magyarországra is ellátogat.
16:01, Frissítve: 16:11

Verstappené a pole pozíció

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője volt a leggyorsabb a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a vasárnapi futamot ő kezdheti majd az élről.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.