Ugrás a tartalomra

Női kézilabda-vb: Norvégia a világbajnok

2021.12.19
21:33
2021.12.19
21:50
Forrás
MTI
Az Európa-bajnok Norvégia 29:22-re legyőzte az olimpiai címvédő Franciaországot a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság vasárnapi döntőjében.

Mindkét csapat veretlenül, sőt a franciák százszázalékos mérleggel jutottak a fináléba, ahol a várakozásoknak megfelelően nagy tempóban és magas színvonalon kezdtek.

Pontosabb lövéseinek és kevesebb technikai hibájának köszönhetően az olimpiai bajnok egy ötös gólsorozattal hét perc alatt 12-7-re elhúzott. A norvégok időkéréssel és kapuscserével próbálkoztak, majd az egy-egy rossz csere és több szabálytalanság miatt némileg kaotikussá vált a játék, a kiállításokkal tarkított hajrában pedig hatról négy gólra csökkentették a hátrányukat.

A második félidő elején két és fél perc alatt négyszer talált be az Európa-bajnok, ezzel egyenlített, majd Henny Reistad vezérletével a 36. percben a meccs során először a vezetést is átvette. Meglepően sokat hibáztak ekkor a franciák, ellenfelük viszont egyre jobban védekezett, ezért Olivier Krumbholz szövetségi kapitány két perc alatt kétszer is időt kért. A győriek norvég kapusa, Silje Solberg remekelt a szünet után, erre alapozva csapata húsz perc alatt 14-4-es sorozatot produkált, amivel eldöntötte a finálét. A hajrában kapusa lecserélésével létszámfölényes támadójátékkal próbálkozott Franciaország, de a különbséget nem tudta csökkenteni, és végül meglepően simán kikapott.

A franciák a hatodik vb-döntőjükön negyedszer veszítettek, a norvégok a nyolcadik fináléjukon negyedszer nyertek.

Kari Brattset, a Győri Audi ETO KC és az aranyérmes norvég válogatott beállója lett a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság legjobb játékosa.

Kézilabda
világbajnoság
Norvégia
Franciaország
döntő

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.