Ugrás a tartalomra

Nem maradhatnak az elhagyatott, kóróval benőtt épületek

2021.12.20
08:55
Forrás
Szerbiai RTV
Szerbiában mintegy 20 ezer befejezetlen épület van annak ellenére, hogy a vonatkozó törvény értelmében előre meg kell határozni az építkezés kezdetét és befejezését is.

Az állam most úgy döntött, hogy mindenki, aki 2009. szeptember 11-e előtt kezdett építkezni, még négy évet kap az épület befejezésére, és a használati engedély beszerzésére. A legtöbb 2009 előtti építkezési engedéllyel rendelkező befejezetlen épület a fővárosban található.

Sok közülük elhagyatott, benőtte a gaz, és a felügyelőségnek nincs lehetősége reagálni sem, mert az építési engedélyek többségében nem pontosították a munkálatok befejezésének határidejét. Most a helyi önkormányzatoknak kell lépniük. A befejezetlen épületek tulajdonosai kötelesek befejezni az építkezéseiket, és ki kell váltaniuk a használati engedélyt.

Ha ezt nem teszik meg a következő négy éven belül, az illetékes szerv, amely az eredeti építési engedélyt kiadta, végzés hoz annak megszűnéséről.

épület
elhagyott
lebontás

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.