Ugrás a tartalomra

Hogyan tisztázhatjuk a lecsapolással kapcsolatos vitás kérdéseket?

2021.12.21
15:32
Forrás
Közlemény
A Vajdaság Vizei Vízgazdálkodási Közvállalat által kiadott fizetési felszólítások ügyében több szabadkai polgár fordult panasszal Szabadka Város Helyi Polgári Jogvédő Hivatalához.

A közvállalat a felszólításokat a Pénzügyminisztérium Adóigazgatósága által kiadott határozatok alapján postázta a lakosságnak, melyek a 2016. december 31-ig esedékes, és ki nem fizetett lecsapolási díjra vonatkoznak.

Azoknak a polgároknak, akiknek bármilyen kétségeik vannak a tartozásokat illetően, Tóth Szalai Erika azt tanácsolja, hogy írásban nyilatkozzanak a felszólítással kapcsolatban, vagyis kérjék ki a Pénzügyminisztérium Adóigazgatósága által kiadott végzéseket, valamint a tételes kivonatokat a befizetésekről és tartozásokról, mindezt a felszólítás átvételétől számított ötnapos törvényes határidőn belül. Ily módon letisztáztathatják a lecsapolással kapcsolatos vitás kérdéseket, ugyanis a felszólításból nem állapítható meg sem az adósság jogalapja, sem az, hogy melyik parcellára, annak nagyságára és mely időszakra vonatkozik, illetve elévült-e a követelés - áll Szabadka ombudsmanjának közleményében.

Szabadka Város Ombudsman Hivatala elkészítette a szóban forgó nyilatkozat szövegmintáját, amely átvehető az irodában, ahol a lakosok szükség esetén szakmai segítséget is kaphatnak. Emellett a helyi ombudsman és helyettesei továbbra is tartanak fogadóórákat a peremvárosi helyi közösségekben, az eddig megszokott beosztás szerint. A környező falvak lakossága ebben a kérdésben is saját helyi közösségükben kérhetnek segítséget az ombudsmantól és helyetteseitől - zárja közleményét Tóth Szalai Erika.

lecsapolás
számla
Vajdaság Vizei Vízgazdálkodási Közvállalat
Tóth Szalai Erika

Kapcsolódó tartalmak

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.