Ugrás a tartalomra

Téli varázslat Temerinben

2021.12.25
10:55
2021.12.25
16:25
Forrás
Pannon RTV
Temerinben egy 300 négyzetméteres szabadtéri korcsolyapálya is várja a kicsiket és a nagyokat is egyaránt. Emellett gazdag szórakoztató, kulturális programok is várják a Téli varázslat rendezvénysorozatra látogatókat.

Előadások, műhelymunkák, Télapóvárás, koncertek - a temerinieknek és vendégeiknek volt miből válogatniuk a hét folyamán. A hétvégén pedig a délelőtti órákban a kezdők is megtehetik első lépéseiket a jégen.

Temerinben első alkalommal van szabadtéri jégpálya, így a lakosság helyben is élvezheti a korcsolyázás örömeit. A következő hónapban újabb három alkalom áll a majd a kezdők rendelkezésére.

Tadić Viktor, Temerin: „Tetszett a korcsolyázás, de még soha előtte nem voltam jégen. Szeretnék még korcsolyázni, és a napokban is szeretnék jönni. Tetszik az, hogy elég gyorsan lehet menni, és könnyen meg lehet tanulni.”

Minden nap nagy a látogatottsága a programok valamelyikének. A helyiek örülnek, hogy új tartalmakkal gazdagodott a község szabadidős kínálata.

Francia Banjac Krisztina, Temerin: „Nekem nagyon tetszik, mert azt gondolom, hogy nagyon régóta nem volt már semmi Temerinben. Végre történik itt valami, és az embereknek van okuk és kedvük is, hogy kijöjjenek a központba, együtt legyenek, kicsit barátkozzanak. Látható a gyerekeken is a jókedv, és a gyerekek is nagyon élvezik a korcsolyázást.”

Elsősorban a gyerekek vannak a rendezvények középpontjában, de a felnőtteket is várja majd például borkóstoló, valamint esténként téli finomságok az élő zene mellett.

Marina Injac, igazgató, Temerin Község Idegenforgalmi Szervezete: „A program igen változatos az egy hónap folyamán. Lesznek műhelymunkák a gyerekek számára, mint például díszek készítése, LEGO kockák összerakása, sőt még festés is, amit minden hétvégén a Művelődési Központban tartanak.”

Már több mint másfél évtizede főz finom halászlét a helyi Kárász sporthorgász egyesület, amit szét is osztanak a lakosság körében. A jótékonysági akciót az önkormányzat is támogatja.

Pásztor Róbert, elnök, KKT, Temerin: „Hagyomány a karácsony böjti halászléfőzés és -osztás a temerini lakosok számára. Ingyenes halászlé. Ez a 18. év, de már a 35. alkalom, mert január 6-án is, az ortodox karácsony böjtjén is ugyanúgy van halászlé.”

A január 20-ig tartó rendezvénysorozatot Temerin Község Önkormányzata, Temerin Község Idegenforgalmi Szervezete és a Lukijan Mušicki Művelődési Központ szervezésében valósul meg.

Temerin
téli varázslat
karácsony
Pásztor Róbert
halászlé

Kapcsolódó tartalmak

Most

20:54

Kiránduljunk a Fruška gorára!

A hétvégén a hagyományos Fruška gora-i maraton zajlott, pár nappal később pedig már a majálisra készülnek a Fruška Gora Nemzeti Parkban és más kirándulóhelyeken is Újvidék környékén.
19:49, Frissítve: 20:12

A muzslyai nyugdíjasok majálisozása

Muzslyán két nyugdíjas egyesület működik. Együtt több mint háromszáz tagjuk van és közös otthonuk az egyik legmozgalmasabb hely Muzslyán. Így lesz ez május elsején is. Az előkészületek már ma délután elkezdődtek.
18:04, Frissítve: 19:36

Május elsején lép pályára a Spartacus

A pancsovai Železničart fogadja a szabadkai Spartacus labdarúgó klub a szerbiai labdarúgó szuperliga 33. fordulójában. A mérkőzés este fél hétkor kezdődik a Városi Stadionon.
17:40, Frissítve: 17:53

Aki bús szívvel énekelt

Ötven éve, harminc éves korában hunyt el az egyik legnagyobb és legtehetségesebb magyar énekes: Szécsi Pál.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.