Ugrás a tartalomra

Karácsonykor ünneplőbe öltözik a lelkünk

2021.12.25
11:50
2021.12.26
07:14
Forrás
Pannon RTV
Megtelt hívekkel a katolikus templom Kelebián karácsony napján. Jézus születését ünnepelték a délelőtti ünnepi szentmisén.

Érkeznek a hívek a kelebiai templomba. A karácsonyi szentmisén mindenképpen részt vesznek.

Ecsődi Gizella, Kelebia: „Megértük ezt a napot is, és nagyon szép, és nagyon kedves. Kiskorom óta mindig tartottuk a karácsonyt. Templom mellett születtem, és én mindig jöttem, a hajnali misékre is. Minden voltam. Amit tudok, megteszek. Eljövök, amikor csak bírok.”

Egészen másmilyen karácsonykor a misén részt venni. Ilyenkor ünneplőbe öltözik a lélek. Ehhez a Tarabuka kórus is hozzájárul.

Huber Edina, Kelebia: „Ilyenkor még emelkedettebb a hangulat, amikor ezeket a karácsonyi énekeket énekeljük. Ezeket már kislánykoromban tanultuk. Mindig veszünk új dalokat is, de amikor ezeket a régi, hagyományos népi énekeket énekeljük, amiket a nagymamámtól is hallottam, hogy ő is kislánykorában ezeket énekelte, akkor az tényleg egy olyan különleges érzéssel tölt el.”

Megszületett a Megváltó, a kis Jézus – szólt Paskó Csaba kelebiai plébános, aki a szentmisén Juhász Gyula Karácsonyi énekét idézte: 

„Szelíd, szép betlehemi gyermek. Az angyalok nem énekelnek. S üvöltenek vad emberek.”

Paskó Csaba, kelebiai plébános: „Az alázat, a szolgálatkészség, a szeretet, szemben az erőszakkal, a kiábrándultsággal, a vírussal és mindennel, ami az embert lenyomja a földre, de ez az ünnep az, ami igazából felemel bennünket, Istenhez közelebb, az emberi méltóságunkban megerősít bennünket, és erőt ad, hogy a nehézségek ellenére is haladjunk tovább, és Istenre, illetve majd húsvétkor a keresztre emelt tekintettel megtartsuk emberi méltóságunkat.”

Karácsonykor a jászol elé tesszük a világot, az ország és benne magunk és családunk sorsát – mondta a kelebiai plébános, aki – ahogy fogalmazott – hisz az emberek jóságában, abban, hogy emberi méltóságunkat nem veszítve el, előre tartunk.

karácsony
karácsony
karácsony nap
karácsony napja
Kelebia
Paskó atya
Paskó Csaba

Most

20:05, Frissítve: 20:17

Verstappen nyerte a sprintfutamot

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője nyerte a Forma-1-es Miami Nagydíj szombati sprintfutamát.
19:37, Frissítve: 20:02

Egyre népszerűbb a népművészet az ifjúság körében

Több mint 300 gyermekkel tartották meg a XIII. Dunán innen, Tiszán túl elnevezésű Kárpát-medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny délvidéki elődöntőjét Horgoson. Az eseményt a Bartók Béla Magyar Művelődési Egyesület szervezte meg.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.