Ugrás a tartalomra

Véget ért az ünnepi tolongás a szabadkai tejpiacon

2021.12.25
12:28
2021.12.25
16:49
Forrás
Pannon RTV
A karácsony napját legtöbben már szeretteik körében töltik, így a mozgás érzékelhetően kisebb volt egy átlagos szombati naphoz képest. Az árusok azonban elégedettek, sokan rekord forgalomnak örvendhettek az elmúlt napokban.

A meleg idő ellenére érezhető a karácsonyi hangulat a szabadkai tejpiacon. A vásárlók ezt a napot már a családjukkal töltik, az árusok pedig a szilveszter éjszakára készülődnek.

Az édességekre folyamatosan igény van, a zserbó és a különféle golyócskák kilóját 850 dinárért mérik a piacon. Snezana Bandin évtizedek óta árulja a kalácsokat, ezért tudja, hogy február elejéig nincs megállás. Szilveszterkor majdnem duplájára nő a forgalom a karácsonyihoz képest.

Snežana Bandin, árus: „A legjobb a forgalom karácsony böjtjén. Ebben az évben rekord volt a forgalom, én is meglepődtem, nem vártam ennyi forgalmat.”

Hideg Dóra családjánál a gomba a nagy kedvenc, de tartott attól, hogy a mai napon már nem tud friss árut vásárolni. Igen hálás volt, mikor rátalált az ismerős árusra, akinél 300-350 dináros áron többféle gombából válogathatott. Náluk ma este kacsapecsenye kerül az ünnepi asztalra, a szilvesztert pedig már a barátokkal ünnepli: „Lesz a hagyományos malac, körettel, házi készítésű, a csajok csinálják. Házibulit szervezünk már évtizedek óta, és mi csajok csináljuk a köreteket, lencsét, ez a hagyomány. Csak legyen pénz, akkor a hit, remény minket nem hagy el.”

Már pezsgőt is látni a piac pultjain, de van aki még mindig a házi pálinkára esküszik. Pezsgővel is koccintunk, de amióta újra itthon élek jobban tudok örülni a hazai dolgoknak. Mindenhol jó, de legjobb otthon - vallja Hideg Dóra, aki évekig külföldön élt, ezért boldog, hogy az ünnepeket idén a szeretteivel töltheti. Ez látszott a tejpiacon karácsony napján is, hogy ilyenkor kevésbé mozdulnak ki az emberek.

tejpiac
szabadkai Tejpiac
karácsony
szilveszter

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.