Ugrás a tartalomra

Magasfokú tűzvédelem a Cnesában

2021.12.28
11:41
2022.01.11
16:34
Forrás
Pannon RTV
Új, minden előírásnak megfelelő tűzgátló függöny került a magyarkanizsai Cnesa Oktatási és Művelődési Intézmény keretében működő Művészetek Háza nagyszínpadára.

Emellett az épületben további füstérzékelőket, kézi riasztókat, tűzjelző központot és szirénákat szereltek be.

Ezáltal biztonságosabbá vált az intézmény. A szerbiai Művelődési és Tájékoztatási Minisztérium 2021-ben 6 millió dinárt ítélt oda a Művészetek Háza fejlesztésére. A magyarkanizsai önkormányzat önrészként 500 ezer dinárt biztosított a beruházáshoz.

Fejsztámer Róbert, polgármester, Magyarkanizsa: „Nagyon sok olyan pályázat tudott elindulni, vagy már megvalósulni ebben az épületben, ami főleg a belső térnek a felújítását szolgálta, legyen ez technikai eszköz, ezalatt értem a hangosítást, a fénytechnikát, a keverőpultokat, vagy éppen valamilyen infrastrukturális beruházás, mint amilyen a pincének a felújítása volt. A mostani látogatás apropója pedig a tűzvédelmi függöny, ami nagyban hozzásegíti az épületet ahhoz, hogy korszerűen biztonságos legyen.”

Cnesa
Művészetek Háza
tűzvédelem
tűzgátló függöny
riasztás
tűzjelzés
Magyarkanizsa

Most

07:46, Frissítve: 07:53

Húsvét másnapját ünneplik az ortodox hívek

Az ortodox húsvéthétfőhöz Szerbiában számos népszokás kötődik. Egyes szokások a mai napig fennmaradtak eredeti formájukban, mások ugyanakkor módosultak, vagy teljesen a feledésbe merültek az ortodox hívek körében.
07:38, Frissítve: 08:13

Ma van Đurđevdan

A Gergely naptár szerint április 24-én, a Juliánusz naptár szerint május 6-án van Szent György napja.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.