Ugrás a tartalomra

Évértékelő találkozót tartott a VMSZ újvidéki szervezete

2021.12.29
12:36
2021.12.29
16:35
Forrás
Pannon RTV
A Vajdasági Magyar Szövetség Újvidéki Városi Szervezete évértékelő találkozón ismertette az elmúlt év eredményeit.

Vicsek Annamária, a városi szervezet elnöke beszélt az önkormányzati szerepvállalásukról, a fontosabb tevékenységi területeken elért eredményekről. Ezek között szerepelt szerinte a művelődési intézmények, civil szervezetek és egyházak támogatása, a magyar nyelvű kapcsolattartás és tájékoztatás, valamint az iskoláztatási program.

Vicsek elmondta, a következő évben szeretnék folytatni és befejezni a megkezdett programokat, mint például az 1944/45-ös ártatlan áldozatok szobrának felállítása, a Szent Erzsébet-templom világításának a városi hálózatra csatlakozása, valamint a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központ felújítása és intézetté alakítása. Az idei újvidéki költségvetésben 61,4 millió, a jövő éviben pedig még 42 millió dinárt biztosítanak a főépület teljes körű felújítására.

Vicsek Annamária, újvidéki elnök, VMSZ: „Nekünk most az a feladatunk, hogy olyan tevékenységeket, olyan programokat találjunk majd ki, amivel sokkal gazdagabbá válik majd a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központnak a tevékenysége, mint az elmúlt időszakban, hiszen most bekerül Újvidék város hét művelődési állomása közé, ami azt hiszem, hogy nagyon nagyot fog majd emelni a központnak az elismertségén, illetve a renoméján, és még természetesen megtartjuk mindazokat a tevékenységeket, amelyeket eddig is csináltunk, csak sokkal más meg jobb minőségű műsorokat, előadásokat, koncerteket, kiállításokat is kell majd szerveznünk, hogy felnőjünk ehhez a feladathoz.”

Vajdasági Magyar Szövetség
Újvidék
Vicsek Annamária

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.