Ugrás a tartalomra

Hosszú sorok, torlódás, hangzavar

2021.12.31
13:16
2021.12.31
16:36
Forrás
Pannon RTV
Ez jellemezte az év utolsó napját Szabadkán. Volt, aki malacsültért, más pezsgőért ugrott be a városba. Ennek az lett az eredménye, hogy komolyabb dugók is kialakultak a délelőtt folyamán. Türelmetlenségből nem volt hiány.

Már a délelőtti órákban nagy volt a forgalom Szabadka központjában. Szinte már alig lehetett közlekedni autóval.

Dugók és nagy hangzavar jellemezte év utolsó napját Szabadkán. Több sofőr dudaszóval fejezte ki türelmetlenségét a városban.

Zsoldos Gyula: „Szilveszter van, mindenki igyekszik beszerezni, tájékozódni. Normális dolog, hogy egy kicsit sűrűbb a forgalom.”

Az egyébként is forgalmas Strossmayer utcában körülbelül 10 percet várakoztak a sofőrök, mire a körfogalomhoz értek.

Udicki Sofia szerint az utóbbi időben ez már többször előfordult: „Annyira nem szörnyű, lehet találni helyet, de mindenki a szűk központban akar parkolni, az a probléma.”

A szabadkai tejpiac melletti parkolóban alig volt hely, közlekedni is nehéz volt. Ruzsin Csabáék is azok közé tartoznak, akik csak beugrottak valamiért a városba: „Az ünnepekkel kapcsolatban így egyértelmű, hogy ekkora a forgalom, de azért egy kicsit gáz. Autóval közlekedek, jobb lenne néha gyalog. Most is csak úgy elugrottunk gyorsan, alig találtunk parkolót.”

A legtöbben a hentesüzletek előtt várakoztak, malacot vásároltak, ugyanis a hiedelem szerint, ha malacsültet eszünk, jövőre szerencsésebb évünk lesz.

Holló Viktória: „Egy fél kiló pecsenyét, malacpecsenyét. Egyedül élek. Én is azért, hogy megünnepeljem az újévet.”

Molnok Zoltán süteményért ugrott le a piacra: „Süteményt vettem, meg tejet, kalácsot, ami megy a sült sertés mellé.”

A több napos készülődés, rohanás után az elkövetkező napok a pihenésről szólnak majd, így mindenki, aki esetleg vásárolni szeretne, ügyet intézni, mindenképpen tájékozódjon indulás előtt, ugyanis a legtöbb intézmény ünnepi rend szerint működik.

szilveszter
Szabadka
vásárlás
vásárlási láz

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.