Ugrás a tartalomra

Már csak néhány óra van hátra a 44. Dakar-rali rajtjáig

2021.12.31
15:52
2021.12.31
17:05
Forrás
Pannon RTV
Három magyar versenyző is ott lesz a Dakaron. Dzsiddában most vannak folyamatban az utolsó simítások, a rajt Hail közelében lesz.

Saghmeister Gábornak és Gyenes Emánuelnek közép-európai idő szerint péntekre volt időpontja a műszaki és adminisztratív átvételre, ugyanakkor mindezt sikerült már csütörtökön elintézniük, így nem volt stresszes a rajt előtti napjuk.

Saghmeister Gábor, motorversenyző, Szerbia: „Voltak kisebb gondok, de sikerült az egészet elhárítani, úgyhogy megkaptuk az utolsó pecsétet is, a motor a versenyre kész van. Olyan alkatrészek, amelyek kellenek a motorhoz és a komplett felszerelés átnézve, sisak átnézve, az összes védőfelszerelés, ha a sivatagban akármilyen problémánk van, a műszerek, hogy minden rendben legyen. Azt lehet mondani, hogy a motor tökéletes állapotban van.”

Gyenes Emánuel is elégedett volt, hogy egy nappal korábban lebonyolította a motor bevizsgálását, de még nem döntötte el, hogy mikor indul meg Hail felé. Gyenes Emánuel, motorversenyző, Románia: „Elsején hajnalban el fogok indulni, mert kell körülbelül három óra egészen a rajtig. Nagyjából készen állok a rajthoz, már csak az elsejét várom, hogy el tudjak rajtolni.”

A szervezők elszámolták magukat, így módosítani kellett az eredeti terven, így a Male moto kategóriában induló versenyzőknek megengedték, hogy egy nappal korábban elvégezzék a műszaki és adminisztratív átvételt, mivel a felszerelést szállító kamion már pénteken délután elindult a haili táborba. A 2022-es Dakar-rali január elsején rajtol Hailból.

A harmadik magyar versenyző egyébként a magyarországi Szalai Norbert, aki a kamionosok kategóriájában indul a Dakaron.

Dakar
Dakar-rali
előkészület
motor
Saghmeister Gábor
Gyenes Emánuel

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.