Ugrás a tartalomra

Elhunyt Betty White amerikai színésznő

2022.01.01
08:16
Forrás
MTI
Néhány nappal a századik születésnapja előtt elhunyt Betty White amerikai színésznő - jelentette az amerikai Fox televízió.

Az Egyesült Államokban legendaként, ikonikus színésznőként számon tartott White péntek reggel, a kaliforniai Carmelben lévő otthonában hunyt el. Csaknem 70 esztendeig tartó karrierrel dicsekedhetett. Január 17-én töltötte volna be századik születésnapját, s erre az alkalomra Los Angelesben már meg is szervezték a nagyszabású műsort az amerikai televíziós és filmvilág sztárjainak részvételével.

A People magazinnak adott, december 28-án megjelent interjújában még így fogalmazott "nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen jó egészségnek örvendhetek, és ilyen jól érzem magam ebben a korban. Makacsul optimista vagyok, ezt a mamámtól örököltem, és ebben soha nem is változtam. Mindenben a pozitívumot látom" - fogalmazott.

Betty White Chicago egyik elővárosában született 1922. január 17-én. Szülei a nagy gazdasági világválság idején költöztek Los Angelesbe, ahol iskolai színi előadásokban szerepelt, az első iskolai színdarabot maga írta. A negyvenes években már rádiós showműsora volt, és 1949-ben megkapta első nagyobb televíziós szerepét is: nem színésznőként, hanem varieté műsorvezetőjeként. Hosszú pályáján rádiókban, televíziós műsorokban és mozifilmekben szerepelt, és több könyvet is írt. Magyarországon is ismert, az Öreglányok című, hét éven keresztül sugárzott szappanopera-sorozat egyik főszereplője volt.

Huszonegy alkalommal jelölték Emmy-díjra és ötször el is nyerte a kitüntetést.

meghalt
elhunyt
in memoriam

Most

07:31, Frissítve: 07:36

Tankok törtek be Rafah területére

Néhány órája megindult Izrael szárazföldi hadművelete, helyszíni jelentések szerint legalább egy izraeli gépesített zászlóalj behatolt a Gázai övezet déli részébe.
19:37, Frissítve: 07:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.