Ugrás a tartalomra

Szilveszteri bulik a koronavírus árnyékában - VIDEÓ

2022.01.01
09:09
2022.01.01
16:31
Forrás
Euronews.com
Világszerte tűzijátékokkal köszöntötték az új évet, de a koronavírus-járvány miatt jóval kevesebben szilvesztereztek az utcákon.

A világ nagyvárosai közül először Sydney-ben köszöntötték 2022-t, de a tűzijátékot nem sokan nézték élőben. A német fővárosban is sokkal kevesebben ünnepeltek a szabadban a pandémia miatt. 

Párizsban sem volt nagy tömeg, mivel a francia kormány a múlt hónapban betiltotta az újévi koncerteket és a tűzijátékokat. 

Madridban is visszafogottabb volt az ünneplés, kevesebb mint 10 ezren voltak a Puerta del Solon, amikor éjfélt ütött az óra. Moszkvában a Vörös térnél tartottak tűzijátékot, Görögország fővárosában, Athénban az Akropolisznál lehetett a legszebb fényekben gyönyörködni. Az Egyesült Arab Emirátusokban sem fukarkodtak a látványosságokkal, Dubajban 36 helyen lehetett tűzijátékot nézni. A maszkviselés viszont kötelező volt az utcákon. 

Jó hangulatban búcsúztatta Budapest a 2021-es évet. Sok külföldi országtól eltérően ugyanis ott korlátozások nélkül is meg lehetett tartani a rendezvényeket. A legkedveltebb budapesti helyszín még mindig a Vörösmarty tér volt, szinte egy gombostűt se lehetett volna leejteni, annyian voltak. A magyarok mellett ezúttal is sok volt a turista, akik kihasználták, hogy ott korlátozások nélkül ünnepelhetnek. A világjárvány miatt 2020 december 31-én a magyar fővárosban is elmaradtak a rendezvények, most viszont korlátozások nélkül lehetett ünnepelni. 

szilveszter
szilveszter
szilveszter éjjel
Sydney
Párizs
New York

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.