Ugrás a tartalomra

Szijjártó Péter: Újabb pályázat indul a Brexit miatt kárt szenvedett vállalatoknak

2022.01.04
17:33
2022.05.01
18:10
Forrás
MTI
Újabb pályázat indul január 17-én minden olyan vállalatnak, amelynek kára származott a Brexitből - közölte a magyar külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán.

Szijjártó Péter közleménye szerint a Brexit miatt sok európai, köztük sok magyar vállalat szenvedett el veszteségeket. A Külgazdasági és Külügyminisztérium ősszel ezen vállalatok támogatására írt ki pályázatot, amelyben 37 cég kapott 10,2 milliárd forint támogatást beruházások végrehajtásához - írta, hozzátéve: a támogatás segítségével 19 milliárd forintnyi beruházás valósul meg.

Tudatta: a nyertes vállalatok - amelyek sok iparágat képviselnek az élelmiszeripartól kezdve a gépiparon át a telekommunikációig - technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzésére, infrastrukturális és ingatlanfejlesztésre, gyártási licenc vagy know-how beszerzésére, információs technológiai fejlesztésre, továbbá az energiafelhasználást csökkentő fejlesztésekre használják fel a támogatásokat.

Az első felhívás sikerére való tekintettel a minisztérium elindítja a Brexit-pályázat második körét, ezúttal 12 milliárd forintos keretösszeggel - emelte ki a miniszter, aki ismertette: a támogatás mértéke a bizonyított kár összege lehet, de maximum kétmilliárd forint, a támogatási intenzitás pedig mikro- és kisvállalkozások esetén 70, közepes vállalatok esetén 60, nagyvállalatok esetén 50 százalék. Hozzátette: a pályázat benyújtására 30 nap áll rendelkezésre. A minisztérium célja, hogy a Brexit Alkalmazkodási Tartalék teljes forrása a lehető leggyorsabban kerüljön be a gazdaság vérkeringésébe, ellensúlyozva a Brexit okozta exportkieséseket - olvasható a bejegyzésben.

Brexit
pályázat
vállalat
kár
Szijjártó Péter

Most

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.