Ugrás a tartalomra

Szerb többségi tulajdonban a Southampton

2022.01.05
08:50
Forrás
Magyar Szó
Szerb többségi tulajdonba került az angol labdarúgó Premier League-ben szereplő Southampton csapata.

A Dragan Šolak szerb milliárdoshoz köthető Sport Republic nevű befektetőcég vette meg a csapat részvényeinek 80 százalékát. Az egyesület részvényeinek maradék 20 százalékát továbbra is Katharina Liebherr birtokolja, aki még 2010-ben, édesapjától, Markustól örökölte meg az akkor harmadosztályú klub tulajdonrészét. Dragan Šolak egyébként annak a United Group nevű csoportosulásnak az alapítója, amely működteti az N1 televíziót, továbbá a Sport Klub nevű tévécsatornát. A Southampton 19 forduló után 21 ponttal a 14. helyen áll a Premier League tabelláján. A csapat legközelebb szombaton, az FA Kupa harmadik fordulójában lép pályára a másodosztályú Swansea City vendégeként. 

tulajdon
tulajdonos
Southampton
Premier League
Dragan Šolak
labdarúgó
labdarúgás
labdarúgócsapat

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.