Ugrás a tartalomra

Hét magyar alkotó az Oscar-díjakról döntő amerikai filmakadémia soraiban

2017.06.29
13:27
774 új tagot, köztük hét magyar rendezőt, írót is meghívott soraiba az Oscar-díjakról döntő amerikai filmakadémia
774 új tagot, köztük hét magyar rendezőt, írót is meghívott soraiba az Oscar-díjakról döntő amerikai filmakadémia. Enyedi Ildikót és Mészáros Mártát rendezőként és íróként is meghívták. A magyar meghívottak között van még M. Tóth Géza filmrendező, Rófusz Ferenc animációsfilm-rendező, Deák Kristóf filmrendező, Udvardy Anna producer és Pataki Éva író. Az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia tavaly jelentett be a tagság összetételét befolyásoló jelentős változtatásokat. Ennek oka, hogy egymást követő két évben a színészi kategóriákban csak fehér színészek kaptak Oscar-jelölést, és ez komoly feszültséget okozott a filmes szakmában. (MTI)
magyar
rendező
Oscar-díj
Filmakadémia

Most

19:37, Frissítve: 19:54

Nem hadászati nukleáris gyakorlatot tart Oroszország

Arra utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni - közölte az orosz védelmi minisztérium.

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.