Ugrás a tartalomra

Két hét helyett tíz nap karantén

2022.01.06
17:42
2022.01.06
21:20
Forrás
Tanjug, Blic
14 napról 10-re csökkentik a karanténkötelezettséget Szerbiában a koronavírus fertőzöttekkel érintkező közeli hozzátartozók számára - közölte a Batut Közegészségügyi Intézet.

Ez azokra vonatkozik, akik a házi ápolás alkalmával látogatják rokonaikat, vagy egy fedél alatt élnek koronavírusos beteggel. Amennyiben 10 nap elteltével az érintetteknél nem jelentkeznek tünetek, akkor tesztelés nélkül mentesülnek a karanténkötelezettség alól. Már akár a 7. napon is elhagyható a karantén egy a 6. napon elvégzett negatív koronavírus teszttel. Az érintettek saját költségükön teszteltethetnek. Teljesen mentesülnek a karnaténkötelezettség alól, akik felvettek legalább két oltást, illetve 210 napnál nem régebben estek át a betegségen. A Batut közleményében azt írják, hogy az országban és a régióban uralkodó jelenlegi járványhelyzet indokolta a döntést.

karantén
koronavírus
koronavírus-járvány

Most

09:15, Frissítve: 09:25

A Leverkusen tovább menetel

A Bayer Leverkusen magabiztosan nyerte az AS Róma elleni Európa Liga elődöntő első mérkőzését. A Marseille és az Atalanta döntetlen.
07:23

Ortodox nagypéntek van

A hívek ma Jézus kereszthalálára emlékeznek, ez a legszomorúbb nap az egyházi évben. Szigorú böjti nap azok számára, akik a Julianus-naptárt követik.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.